Mor el filòleg Antoni Maria Badia i Margarit als 94 anys

www.ara.cat/cultura/Mor-Antoni-Maria-Badia-Margarit_0_1249675213.html

El filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit ha mort aquest diumenge als 94 anys. Nascut a Barcelona el 30 de maig del 1920, Badia i Margarit va desenvolupar una tasca fonamental en la investigació de la llengua catalana, especialment en el camp de la lingüística històrica. Va ser catedràtic de gramàtica històrica de la llengua espanyola i de gramàtica històrica catalana a la Universitat de Barcelona (UB) fins a la seva jubilació, l’any 1986. També va ser rector de la UB del 1978 al 1986. Com a rector va contribuir a la catalanització, la democratització i el foment del contacte de la Universitat amb la societat catalana. També va presidir la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans del 1989 al 1995.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.